Kuinka kehystän maalaukseni?

Kuinka paint by numbers kankaan venytys ja kehystäminen onnistuu?

Kankaan venyttäminen ja kehystäminen saattaa aluksi tuntua pelottavalta, mutta se onkin helpompaa miltä näyttää! Paintbynumbers.fi:n puiset kehykset on tarkoitettu etenkin numeroiden mukaan maalattavien kankaiden kehystämiseen.
Kuinka kehystän maalaukseni?

Kuinka paint by numbers kankaan venytys ja kehystäminen onnistuu


Kankaan venyttäminen ja kehystäminen saattaa aluksi tuntua pelottavalta, mutta se onkin helpompaa miltä näyttää! Paintbynumbers.fi:n puiset kehykset on tarkoitettu etenkin numeroiden mukaan maalattavien kankaiden kehystämiseen.


Kangas suositellaan pingottamaan kehykselle ennen maalaamisen aloittamista. Tällöin maalaus ei pääse kärsimään venyttämisestä, ja saat samalla itsellesi erittäin hyvän alustan maalaamiselle. Venytetty ja kehystetty kangas pysyy paremmin paikoillaan, ja se on helppo asettaa esimerkiksi maalaustelineeseen.

 

Kehyksen kokoaminen

Aloita kehystäminen kokoamalla kehys; yhdistele ensin pidempi sivu lyhyempien sivujen kanssa, ja lopuksi liu’uta paikoilleen vielä viimeinen kehyksen pitkä sivu. Valmis kehys tulisi olla suorakulmion mallinen niin, että jokaiseen kehyksen kulmaan muodostuu 90 asteen kulma.


Puisissa kehyksissä on valmiiksi leikatut urat, joten et myöskään tarvitse kehyksen kokoamiseen työkaluja tai apuvälineitä.

 

Kankaan venyttäminen

Aseta koottu kehys tasaiselle pinnalle, ja pura muut pakkauksessa tulleet tavarat sivuun kankaan venyttämisen ajaksi.


Kun rullaat kankaan ensimmäistä kertaa auki, voi siinä esiintyä muutamia ryppyjä tai taitoksia. Saat kankaan sileäksi helpoiten silitysraudalla, sekä pienellä määrällä höyryä. Muista kuitenkin silittää kangas aina kuvapuoli alaspäin, jotta muodot ja numerot eivät tahriinnu.


Kun kangas on sileä ja rypytön, aseta se tasaiselle pinnalle kuvapuoli alaspäin. Kohdista koottu kehys mahdollisimman keskelle kangasta, jotta myös tulevaisuudessa valmis maalattu kuva olisi mahdollisimman keskellä kehystä.
Venytä ensin kankaan ensimmäinen pitkä sivu kehykseen kiinni. Yritä aina kangasta venyttäessä pitää huoli siitä, ettei kangas liiku tai siirry muiden sivujen venyttämisen aikana. Katso myös, että venytettävä reunus on linjassa puisen kehyksen kanssa, ja että kangas kulkee suoraan kehystä pitkin. Kun kangas on mielestäsi kohtisuorassa, kiinnitä se kehykseen paketin mukana tulevilla nastoilla.


Tämän jälkeen siirry venyttämään kankaan toinen pitkä sivu pitäen samalla huolen, ettei kangas ja kuva liiku kehyksessä. Voit halutessasi jokaisen nastan jälkeen kääntää kankaan ympäri ja tarkistaa, ettei kuva ole liikkunut tai muuten huonosti. Mikäli et ole työntänyt nastoja ensimmäisellä kerralla liian syvälle, saa ne helposti irti pientä fiksailua varten. Kun kankaan pidemmät sivut on venytetty, on lyhyiden sivujen vuoro.


Kun myös lyhyet sivut on venytetty kehykseen, voi kankaan kulmat halutessaan joko leikata, tai taittaa kiinni kehykseen. Suosittelemme kuitenkin aina kulmien taittamista, sillä leikkaaminen saattaa pahimmillaan vahingoittaa maalattavaa osaa kankaasta.


Käännä lopuksi kehykseen kiinnitetty kangas ympäri ja tarkista, että se on kohdistettu haluamallasi tavalla. Kun olet tyytyväinen, lisää loputkin nastat ja varmista muiden nastojen pitävyys. Voit halutessasi myös venytellä kangasta lisää, mikäli se ei tunnu tarpeeksi pingottuneelta.

Edellinen artikkeli Seuraava artikkeli

0 comments

Nopea toimitus

Jopa 1 arkipäivän toimitus kaikkialle suomeen!

Laaja valikoima

Valikoimastamme löydät numeromaalauksia, timanttimaalauksia sekä raaputuskuvia. Jokaisessa pakkauksessa mukana kaikki tarvittava.

Ystävällinen asiakaspalvelu

Autamme mielellämme aloittelevia maalareita ongelmatilanteissa