Maalaa numeroiden mukaan- ohje

Kuinka Paint By Numbers eli numeroiden mukaan maalaaminen tulisi aloittaa? Mitä etenkin harrastuksen parissa aloittelijan tulisi ottaa huomioon? Alla muutamia vinkkejä, jolla pääset alkuun uuden harrastuksen parissa.
Maalaa numeroiden mukaan- ohje

Numeroiden mukaan maalaaminen (numeromaalaus) eli Paint By Numbers on taidetta, jossa maalattavalle kankaalle merkityt numerot vastaavat tiettyä väriä. Kun jokainen numerolla merkitty muoto on maalattu, muodostuu pienistä muodoista kokonainen kuva.

Lue myös ohjeemme kehystykseen/kankaan venyttämiseen täältä.

Ennen maalaamisen aloittamista

Ennen maalaamisen aloittamista, on hyvä varmistaa tilan ja välineiden sopivuus. Maalaustilan tulisi olla mukava ja hyvin valaistu; mitä suurempi ja yksityiskohtaisempi kuva on maalattavana, sitä pienempiä numerot ja muodot voivat olla. Erityisen yksityiskohtaisissa töissä myös suurennuslasi ja lisävalo voivat tulla tarpeen, ja useimmat harrastajat käyttävätkin maalatessaan apuna esimerkiksi otsalamppua!

paint by numbers ennen maalamista

Myös työpöytään ja tuoliin tulisi kiinnittää huomiota, sillä pitkäaikainen kumartuminen voi vahingoittaa selkää ja niskaa. Riittävien taukojen pitäminen, sekä asentojen vaihtaminen tekee hyvää työergonomialle.

Hanki työpisteelle pieni kuppi vettä, sekä riittävästi talouspaperia. Siveltimen pitäminen kosteana on erittäin tärkeää koko maalausprosessin ajan, ja sivellin on syytä puhdistaa hyvin eri värien välillä. Maalaa myös vain yhdellä värillä kerrallaan, jotta maalit eivät pääse kuivumaan tai sekoittumaan auki ollessaan.

Aika aloittaa maalaaminen

Paintbynumbers.fi:n pakkaukset sisältävät ohjeet, siveltimet, numeromerkityt maalit, kankaan sekä seinäkoukun. Pienet maalipurkit eivät välttämättä näytä kovin runsailta, mutta ne sisältävät tarpeeksi maalia aina kuvan viimeistelyyn asti. Maalaamista aloittaessa on monien mielestä houkuttelevaa aloittaa kuvan maalaaminen niin, että osa kuvasta tulee kerrallaan valmiiksi. Tämä kuitenkin vaatii paljon siveltimien pesua, ja suositeltavaa onkin maalata mieluiten yksi väri kerrallaan ylhäältä alaspäin.

Mikäli kyseessä on ensimmäinen numeroiden mukaan maalattava kuva, on suositeltavaa aloittaa maalaaminen myös suurista muodoista. Tällöin saat rauhassa harjoitella siveltimen ja maalin käyttöä, eikä siirtyminen pieniin yksityiskohtiin tunnu myöhemmin niin vaikealta. Todella pienet yksityiskohdat tuntuvat joskus ylitsepääsemättömiltä myös pienimmillä siveltimillä maalattavaksi – tällöin kannattaa kokeilla siveltimen sijasta esimerkiksi hammastikkua!

Nainen maalaa paint by numbers

Maalaaminen kohta kohdalta:

 

  • Avaa pakkaus, ja aseta maalit, siveltimet sekä kangas tasaiselle pinnalle
  • Rullaa kangas auki
  • Teippaa kangas tasaiselle ja jos mahdollista liikuteltavalle alustalle (esim. piirustusalusta). Kun kangas on tukevasti paikoillaan, työskentely helpottuu.
  • Täytä pieni kuppi puhtaalla vedellä, ja ota pöydälle riittävästi talouspaperia. Talouspaperi auttaa siveltimien puhdistamisessa ja ylimääräisen maalin pyyhkimisessä
  • Kasta siveltimen kärki maaliin ja aloita maalaaminen! Pelkän kärjen kastaminen pitää siveltimet paremmassa kunnossa, ja estää maalin kuivumisen harjasten tyveen. Maalin kuivuminen harjaksiin vahingoittaa sivellintä, ja saattaa tehdä yksityiskohtien maalaamisesta vaikeampaa
  • Aloita kuvan maalaaminen ensin tummemmilla väreillä ja suuremmilla kuvioilla. Siirry maalatessa myös ylhäältä alas; näin helpotat omaa työskentelyä ja vähennät riskiä maalin leviämiselle
  • Mikäli maalia pääsee vääriin osioihin, voit kokeilla pyyhkiä maalia pois esimerkiksi vanupuikolla tai paperinpalalla. Jos maali on ehtinyt kuivumaan, voit halutessasi käyttää myös valkoista korjauskynää peittämään jäljen tai maalata oikealla värillä päälle.
  • Muista pestä sivellin huolellisesti ennen toiseen väriin siirtymistä! Kasta sivellin veteen ja pyyhi talouspaperiin, kunnes siveltimestä ei enää irtoa vanhaa väriä. Siveltimien huolellinen pesu on erittäin tärkeää myös, kun lopetat maalaamisen

Kankaan kehystys

Kankaan voi kehystää ennen tai jälkeen maalausta, tämä on lähinnä makuasia mutta suosittelemme venyttämään kankaan kehyksille ennen maalausta jotta valmis maalaus ei vahingoitu. Lue tarkemmat ohjeet kankaan venyttämisestä täältä.

Mistä voin ostaa maalaa numeroiden mukaan tuotteita?

Löydät laajan valikoiman laadukkaita maalaa numeroiden mukaan tuotteita täältä. Jokaisessa pakkauksessa on mukana kaikki tarvittava.

Katso myös Suomessa valmistetut maalaa numeroiden mukaan -sarjat!

Näillä neuvoilla pääset varmasti alkuun numeroilla maalaamisen kanssa!

Nopea toimitus

Jopa 1 arkipäivän toimitus kaikkialle suomeen!

Laaja valikoima

Valikoimastamme löydät numeromaalauksia, timanttimaalauksia sekä raaputuskuvia. Jokaisessa pakkauksessa mukana kaikki tarvittava.

Ystävällinen asiakaspalvelu

Autamme mielellämme aloittelevia maalareita ongelmatilanteissa