Timanttimaalaus -ohjeet aloittelevalle timanttimaalarille

Tässä oppaassa käymme läpi timanttimaalauksen perusasiat, jotta pääset alkuun tässä harrastuksessa.Tekemällä oppii kaikista parhaiten kunhan vain alkuun pääsee, kaikilla on nimittäin hieman omanlaisensa tyyli timanttimaalata eikä tässä lajissa oikeastaan ole oikeata tai väärää tapaa. Eikun vaan rohkeasti kokeilemaan, tämä harrastus sopii kaikille!

Timanttimaalaus -ohjeet aloittelevalle timanttimaalarille

Moikka! Koska minulla ei ole sen kummempaa suunnitelmaa tälle viikonlopulle, ajattelin laatia oppaan kaikille jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan timanttimaalauksen. Tässä oppaassa käymme läpi timanttimaalauksen perusasiat, jotta pääset alkuun tässä harrastuksessa.Tekemällä oppii kaikista parhaiten kunhan vain alkuun pääsee, kaikilla on nimittäin hieman omanlaisensa tyyli timanttimaalata eikä tässä lajissa oikeastaan ole oikeata tai väärää tapaa.

Miten timanttimaalaus toimii?

Timanttimaalaus on harrastus, jossa luodaan kuvia kiinnittämällä pieniä, timantinmuotoisia palasia esikuvioituun liimattuun kangaspohjaan. Prosessi alkaa valitsemalla haluttu kuva ja siihen sopiva kangaspohja. Kangas on merkitty kirjaimin ja numeroilla, jotka vastaavat eri värisiä timantteja. Timantteja otetaan erikoiskynällä tai -työkalulla ja liitetään oikeaan kohtaan kankaalle. Kun kaikki timantit on asetettu paikalleen, kuva alkaa hahmottua ja lopputulos on usein kimalteleva ja yksityiskohtainen. Työ vaatii kärsivällisyyttä, tarkkuutta ja keskittymistä. Valmis teos voidaan kehystää ja ripustaa seinälle tai käyttää muussa koristeellisessa tarkoituksessa.

Mitä timanttimaalauksen mukana tulee?

Yleensä jokaisen valmistajan timanttimaalauksen mukana tulee kaikki mitä harrastuksen aloittamiseen tarvitaan. Voit siis huoletta unohtaa kaikki lisätarvikkeet aluksi, kunhan pääset harrastuksessa vauhtiin niin sitten on helppo miettiä mitä lisätarvikkeita haluat hankkia ja kuinka paljon rahaa niihin haluat käyttää. Timanttimaalaus on kohtuullisen halpa harrastus mutta kuten kaikkiin muihinkin harrastuksiin saa tähänkin uppoamaan rahaa enemmän kuin haluaisi myöntää 😅


Eli pakettiin yleensä kuuluu:
-Liimapintainen kangas jossa on symbolimerkinnät
-Symboli/timanttiluettelo
-Kaikki tarvittavat timantit kuvan tekemiseen
-Työkalusetti


Kuinka homma aloitetaan?

Etsi hyvin valaistu ja riittävän iso työpöytä jotta voit levitellä mukavasti tavarat siihen, ahtaassa on inhottava touhuta.
Levitä paketin sisältö pöydälle ja tarkasta että siellä on oikean näköinen timanttityö, oikeat timantit ja kaikki muu mitä paketissa kuuluisi olla. Katso symboliluetteloa ja katso että oikeat timantit löytyy paketista.

Kuinka tulkita symboleja?


Alla olevassa kuvassa on esimerkki meillä myytävän timanttimaalauksen kankaasta. Oikean timanttivärin löytäminen on helppoa, katso vain listasta symboli ja vierestä värikoodi. Timanttipussit on merkitty vastaavilla värikoodeilla.

Lähikuva timanttimaalaus kankaasta ja symboleista.


Suojakalvon poistaminen


Kankaan päällä on joko läpinäkyvää tai paperista suojakalvoa. Älä ota tätä heti kokonaan pois jotta tartunta pysyy hyvänä vaan mieluummin vaikka leikkaat siitä pieniä alueita pois jotka sitten teet kerralla valmiiksi saakka ettei alue pääse kuivumaan. Tässä on vielä video josta näät kuinka alueita kannattaa leikata.

Timanttien asettelu

Kippaa työkalusetin mukana tulevalle tarjottimelle jotakin timanttiväriä. Ota työkalusetistä timanttikynä ja vahaa. Töki timanttikynän kärkeä vahaan niin että kynän kärki täyttyy vahasta. Nyt timanttikynän päähän tarttuu timantit ja voit napata sillä timantin ja asettaa sen oikean symbolin päälle kankaalle.
Katso video

 

Mitä eroja eri valmistajien timanttimaalauksilla on?

Kaikkien valmistajien timanttimaalauksen on idealtaan samanlaisia mutta joitakin eroja niissä on. Merkittävimpiä eroja löytyy suojakalvosta ja timanttipusseista.
Joillakin valmistajilla timantit ovat koneellisesti pakattu 1 gramman pieniin pusseihin ja joillakin taas käsin kauhottu oikea määrä yhteen minigrip pussiin per väri. Moni suosii minigrippejä.


Toinen iso ero on suojakalvoissa. Joillakin on läpinäkyvä suojakalvo liimapinnan päällä ja toisilla taas paperinen.

Mitä eroa paperisella tai muovisella suojakalvolla on?

Kirkas kalvo on merkki siitä että kankaalle on levitetty liimaa ja paperinen kalvo on kaksipuoleinen teippi joka on asennettu kankaalle. Kaksipuoleista teippiä käytetään yleensä vain yksittäisten timanttimaalausten valmistukseen kun taas liimaa levitetään massatuotannossa kun valmistetaan iso määrä yhtä kuvaa kerralla. Laadukkaassa tuotteessa ei juuri ole väliä kumpaa menetelmää on käytetty.

 

Minkä kokoinen timanttimaalaus kannattaa hankkia?

Aloittelijan kannattaa hommata aluksi pieni esim. 20x20 tai 30x40cm kokoinen jotta pääsee makustelemaan onko tämä sopiva harrastus. Siitä on sitten helppo hahmottaa minkä kokoisen haluaa seuraavaksi tehdä.
Tärkeintä on ottaa huomioon että pienistä timanttimaalauksista tulee epätarkkoja joten kuvan kannattaa silloin olla mahdollisimman yksinkertainen jos haluaa että lopputuloksesta saa selvää. Meidän pienet timanttimaalaukset on valikoitu jo aloittelijalle sopivasti niin että kuvat on sopivan yksinkertaisia pieniin kokoihin.

 

Mitä tehdä valmiilla timanttimaalauksella?

Valmiin työn voi käsitellä viimeistelylakkalla, näin timantit ei pääse irtoamaan liimapinnalta edes vuosien saatossa tartunnan heikettyä. Tätä ei kuitenkaan ole pakko tehdä mutta isompiin ja tärkeisiin töihin se kannattaa tehdä. Katso täältä video lakan levittämisestä.

Lopuksi kehystä, anna lahjaksi, käytä koristeluun tai keräile valmiit työt vaikka kansioon.

Lopuksi

Nämä tiedot on varmasti monelle kokeneelle timanttimaalarille itsestäänselvyyksiä mutta toivottavasti joku aloitteleva harrastaja löytää täältä vastauksen mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Päivittelen tätä opasta sitämukaa kunhan keksin mitä tänne lisäillä.

Ei kun mukavia timanttimaalaushetkiä kaikille!

Nopea toimitus

Jopa 1 arkipäivän toimitus kaikkialle suomeen!

Laaja valikoima

Valikoimastamme löydät numeromaalauksia, timanttimaalauksia sekä raaputuskuvia. Jokaisessa pakkauksessa mukana kaikki tarvittava.

Ystävällinen asiakaspalvelu

Autamme mielellämme aloittelevia maalareita ongelmatilanteissa